• Hol Główny MEIL Kwadratura

Hol Główny – MEiL PW, Warszawa – Śródmieście

Warszawa, ul. Nowowiejska 24
Projekt: 2016
Powierzchnia: 400m2
Inwestor: Wydział Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa PW

Hol Główny MEiL PW – nawiązania do tradycji lotnictwa

Przygotowaliśmy projekt remontu holu głównego z sanitariatami i skrzydła dawnych mieszkań profesorów na wydziale MEiL PW. Podłoga holu została wykonana z płyt granitu Strzegom, ściany wyłożono gresem ze wzorem białego drewna.

W tym wnętrzu o niezaprzeczalnie industrialnym charakterze staraliśmy się podkreślić najbardziej charakterystyczne i wartościowe elementy istniejące tam dotychczas. Lastrykowy stół recepcyjny z lat 50-tych zyskał na znaczeniu dzięki użyciu błyszczącego cokołu. Ten ciemny “mebel” jest główną ozdoba całegj przestrzeni. Okno do klatki schodowej wykończyliśmy przy użyciu błyszczącej opaski ze stali nierdzewnej z regularnie rozmieszczonymi po obwodzie nitami. Nawiązuje to w sposób oczywisty do starych samolotów.