• klinika sala rehabilitacyjna

Klinika Chirurgii Kolana dr Słynarskiego, Warszawa

Warszawa, Zepter Business Centre, Domaniewska 37
Projekt: 2019-20 
Powierzchnia: 750 m2 
Inwestor: prywatny

Klinika Chirurgii Kolana – układ funkcjonalny

Projekt obejmował adaptację powierzchni w budynku Zepter Business Centre w Warszawie na potrzeby Kliniki Chirurgii Kolana. Zmieniliśmy układ programowy i funkcjonalny pomieszczeń. W związku z tym dostosowaliśmy istniejący układ instalacji wewnętrznych budynku. Klinika Chirurgii Kolana została podzielona na kilka stref funkcjonalnych:

1. Recepcja w holu głównym, toaleta dla pracowników ogólnie dostępna na tym samym piętrze, pokój socjalny z kuchnią

2. Komunikacja, poczekalnie i zaplecze dla pacjentów (4 strefy + 2 węzły sanitarne)

3. Przychodnia (1 gabinet konsultacyjny, 2 gabinety zabiegowe, 1 gabinet diagnostyczno-zabiegowy, gabinet USG, rejestracja, pokój socjalny, przebieralnie i toaleta dla pracowników)

4. Rehabilitacja z zapleczem (przebieralnie dla pacjentów oraz dla pracowników).

Klasyczna elegancja

Ze względu na prestiż kliniki oraz preferencje inwestora, wnętrza utrzymaliśmy w tonie klasycznej elegancji. Wnętrze kliniki jest przyjazne pacjentom o różnym stopniu sprawności, a jednocześnie przytulne i eleganckie. Dlatego z pewnością nie jest to przestrzeń, która kojarzy się ze standardową przychodnią ortopedyczną. Dominujący akcent stanowią ściany w zdecydowanym kolorze, ze sztukaterią, ozdobione dobranymi przez Inwestora obrazami. Natomiast ciemny akcent kolorystyczny we wnętrzu to drzwi oraz meble. Drzwi wewnętrzne, m.in. do gabinetów, wykończono w kolorze orzecha. Meble i zabudowy są do nich dopasowane odcieniem wenge i w dużej części wykonano je na wymiar.

Zobacz nasze pozostałe projekty wnętrz

 

Zdjęcia dzięki uprzejmości inwestora.